Slöstjärtar och fönstertittare

Häromdagen kom mattarna hem med nya fiskar till akvariet och den minsta hojtade "Pappa, vi har köpt slöstjärtar". Pappa, det är husse det...

Husse svarade "Nä, det är inte slöstjärtar, det är slöJstjärtar, men vi har två SLÖstjärtar, de ligger här"
Och så pekade han på mig och Humla... *hmpf*
Ska han säga, han hade legat sjuk i soffan hela dan och var rätt slö själv.

Vi har fått ny underhållning här oxå, förra veckan kom det nya fåglar utanför fönstret, matte säger att det är starar och att de varit i varmare länder ett tag.
Nåja, fåglar är väl en sak, men när fåglarna bygger bo under vårt tak, då är det häftigt. Man ser dem bäst från fönstret i badrummet, då måste man slingra sig in bakom gardinen, och så från köksbänken. Problemet är att vi inte får vara så ofta i badrummet (för Humla pillar upp golvbrunnarna och dricker där ur) och på köksbänkarna brukar vi inte heller få vara.... Så vi tröttnar ju inte på att titta på stararna precis. Men köksbänken... där kan man ju sitta när ingen av tvåbeningarna är hemma :-)

Humlorna har vaknat ute!

Ute surrar humlorna och då måste ju vår egen oxå ut!
image176
Typiskt klantmatte att se till så hon själv var med på kortet... (kolla skuggan) annars hade det ju varit ett superkort.

Lillmatte var oxå med ute:
image177

Viktfunderingar

Kommer ni ihåg att jag den 22 januari skrev så här:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dagens noteringar är:
4130 g  för mig och 4280 g för Humla.
Ja, jag VET, hon är större än mig nu, men det är ändå jag som bestämmer ;-)

Hon har gått upp 620 g sen hon var hos doktorn. På fredag ska jag dit, undra om jag väger 4750 g om några månader då? Matte hoppas det, hon tycker jag är för smal... Jag har ju faktiskt stått stilla i vikt sen i oktober.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det är drygt två månader sen dess och häromdan vägde jag 4795 g.

Nu får jag säga så här: 
Humla har gått upp ca 1 kg sen hon var hos doktorn, så undra om jag väger 5100 g om några månader?
Matte tror det, för de senaste två veckorna har jag gått upp över 200 g.

Kanske ska berätta att Humla väger 4635 g nu. Men matte tycker ändå inte hon är för smal... Hon snackar om att jag är längre och behöver mer bredd. Nåja, vänta bara några år så ska jag nog vara bred.  Undrar vad hon tänker när hon ser sig själv i spegeln egentligen.... Behöver hon oxå mer bredd? Haha... hon har ju fått två "kullar" så hon borde väl ha mognat vid det här laget! Jag har minsann sett bilder på henne innan hon fick sina kullar.... då var hon inte lika bred.... Det gick liksom in lite på mitten på henne innan, och det gör det inte längre. Undrar vad en utställningsdomare skulle säga om det????

Slökatter

Tänk att man kan ha det så bra som vi har det!!! Vi sover, slappar, chillar osv.
Mest hela dagarna faktiskt.
Så här kan det se ut:
image172
Vi använder faktiskt klösträdet mycket mer nu sen det flyttades. Det är roligare nu av nån anledning.

Matte satte en ny blomkruka i fönstret PRECIS där jag brukar ligga... Grrrrrrrrrrrr
image173

Lillmatte skvallrade att hon och Matte hade varit på kattutställning i Jönköping i lördags. Hon träffade bl a Mamma Aisha:
image174

och den där läskiga Frode som jag fräste mot på utställningen i Kalmar i somras.
(men snygg är han :-))
image175